|
|
|
Hozzávalók:
2 l halalaplé, 3 evőkanál paradicsompüré, erőspaprika-krém, a levesbe: 40 dkg pontyfilé csíkokra vágva, besózva, arasznyi póréhagyma karikákra vágva, fél zeller tisztítva, gyufaszálnyi csíkokra vágva, 8 dkg gyufametélt, citromlé.
Elkészítése:
Az alaplevet felforraljuk, a paradicsompürét belekeverjük, és 10 percig főzzük. Leszűrjük, az er... |
|
|
|
|
|
|
|
... Dschungel (dzsungel)
o der / die Abscheu (utál... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 doboz sűrített paradicsom,
l szál zeller,
2 kanál olaj,
2-3 kanál liszt,
1 szál zeller,
só,
cukor.
Az olajból, lisztből rántást készítünk, beleöntjük a sűrített paradicsomot, felöntjük vízzel. Belerakjuk a zellerlevelet, a sót, cukrot, sűrű keverés mellett néhány percig forraljuk. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... diót. Legmegfelelőbb a málna, áfonya, meggy, boróka, ribizli, avokádó és dinnye. Nyers zöldség híján fogyaszthatnak kompótot vagy dzsúszt is, amelyet azonban jobb vízzel kell hígítani. Jó a zeller és a zellerlé, a zellermag is, mert csökkenti a fájdalmat. Az étlapot egészítse ki tengeri moszattal, amelyben sok a vitamin, ásványi anyag és nyomelem.
Jó szolgálatot tesz a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... zödséget és odaadtam neki.
Neki már csak meg kellett mosnia és feltenni főni.
Késő délután eszembe jutott, hogy eszem belőle.
Én mindíg minden zöldséget megeszek.
Így a zeller levelet is, egyben ahogy van.
És ez tényleg ahogy volt.
Mert ropogott.
Olyan volt, mintha egy kanál homokot is ettem volna hozzá.
Valaki nem mosta meg,
Na sebaj.|... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 nagyobb, füstölt csülök, 20 dkg száraz tarkabab, 2 kisebb sárgarépa, 1 kisebb petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, 1 közepes vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyem zöldje, 1 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, ecet, 1 babérlevél, pirospaprika, só, a csipetkéhez: 10 dkg liszt, 1 tojás, só.
Elkészítése:
Az előző ... |
|
|
|
|
|
|
|
Zelleres tojaskrem
Hozzávalók:
4 db fott tojas
2 db szarzeller
2 ek majonez
2 ek tejfel
so, bors, citromle, mustar
A majonezt osszekeverjuk a tejfellel, soval, borssal,
egy par csepp citromlevel es egy fel kk. mustarral.
Felkockazzuk a zellerszarat es a tojast es az egeszet
osszek... |
|
|
|
|
|
|
|
... petrezselymet és a zsemlét vágjuk fel nagy darabokra.
Mindkettőt a fokhagymával együtt turmixoljuk össze.
Keverjük hozzá a tejszínt, és ízesítsük fűszeres illetve
zelleres sóval.Vajazzuk meg a kenyereket, és mindegyikre
tegyünk egy szelet sonkát és sajtot. Az előzőleg
elkészített masszával teljesen fedjük be a szeletet. A
pirítóst ra... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
25 dkg pulykamellfilé, 1 közepes sárgarépa, 1 kisebb zeller, 1 zsenge karalábé, 1 közepes fej hagyma, 2 dkg vaj/margarin, só, őrölt fehér bors, szerecsendió, 1 dl tejszín, 1 ek. rizsliszt, egy csokor petrezselyem.
1. A húst leöblítjük, és vékony csíkokra vagy kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és lehetőleg ... |
|
|
|
|
|
|
|
... osztrigát, a kagylót, csigákat, rákokat, halakat, kígyókat, gyíkokat, krokodilokat, egyes madarakat, mint nemi erőt jelképező állatokat tartjuk számon.
EROTIKUS ZÖLDSÉGEINK:
ZELLER: magas androszterontartalma a férfiaknál fejti ki igazán a hatását.
PAPRIKA: a kínaiak a színe, íze, tápanyagtartalma és a férfi nemi szervet fölidéző alakja miatt tarto... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 vastagabb szelet hátszín, 2 sárgarépa, 1 fél darab zeller, 1 kis póréhagyma, 4-5 dl erőleves, 2 dl tejföl, 2 csemegeuborka, 1 citrom, olaj, vaj vagy margarin, liszt, só, bors.
Elkészítése:
A hússzeleteket sóval, borssal beszórjuk, lisztben megforgat juk. és felforrósított olajon mindkét oldalát megsütjük. Mellészórjuk a megtisztított... |
|
|
|
|
|
|
|
... termeszteni.
- Legkésőbb a hónap végéig szedjük fel a téli tárolásra szánt sárgarépát és petrezselymet. A gyökérzöldséget prizmában, veremben vagy hűvös pincében tárolhatjuk. A gumós zeller egészen október végéig fejlődhet, de a fagyok beállta előtt inkább ezt is szedjük fel. Szintén októberben takarítjuk be a fejes, a vörös és a kelkáposztát. A bimbós kel jól tűri a fagyot, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... személyre):
80 dkg sertéslapocka,
30 dkg sárgarépa,
30 dkg apró szemű burgonya,
1 erőleveskocka,
1 babérlevél,
1 paradicsom,
1 gerezd fokhagyma,
1 kisebb zeller,
2 dl Cabernet franc,
5 evőkanál olaj ,
1 evőkanál tejföl,
1 evőkanál liszt,
1 kávéskanál só
Elkészítése: A húst jól megmossuk, sóval és megtisztí... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg marhafartő, 1 nagy fej hámozatlan hagyma, 25 dkg répa, 25 dkg zeller, 20 dkg póréhagyma, só, szemes bors, 1 babérlevél, 80 dkg burgonya (faragva), 1 kis üveg ecetes torma, 1 hámozott, kimagozott, reszelt alma.
Elkészítése:
A húst száraz fazékban átpirítjuk, hozzátesszük a hagymát, a hámozott zöldségek héját, a fűszereket, és annyi v... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
60 dkg halfilé, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg zöldborsó, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg zeller, 10 dkg konzervkukorica, 4 evőkanál olaj, petrezselyem, bazsalikom, só.
Elkészítése:
A sózott halszeleteket, szórjuk meg apróra vágott bazsalikommal és fektessük egy olajjal kikent tűzálló tál aljába. A répát és a zellert vágjuk vékony szeletekre, majd a ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
1 kis fej zeller
1 evőkanál citromlé
10 dkg ementáli sajt
10 fél dióbél
2 alma
3 körte
1 evőkanál vaj
1 evőkanál vörösborecet
1 csipet cukor
3 evőkanál (oliva)olaj
Előkészítés: A zellert meghámozzuk, megmossuk, és gyufaszál vastagságú csíkokra vágjuk. Megcsepegtetjük citromlével, és állni hagyjuk.... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
30 dkg zeller, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 zsemle, zellerzöld, őrölt bors, só.
Elkészítése:
A megtisztított, felkockázott zellert főzzük puhára 8 dl csontlében, vagy sós vízben. Adjunk hozzá finomra vágott zellerzöldet és borsot is. A tejfölből és a lisztből készítsünk habarást és ezzel sűrítsük be a levest. Ha kell, még adjunk ho... |
|
|
|
|
|
|
|
...1/2 kg zeller
1 csomag angol zeller
1 szár újhagyma
2 db vöröshagyma
1 dl oliva- vagy étolaj, vaj
1 gerezd fokhagyma
1 kiskanál só
1 kiskanál ételízesítő (vegeta)
1 csipet szerecsendió
0,2 l tej
0,2 l tejszín
kevés fehérbor
Finomra vágott hagymát olaj-vaj keverékén üvegesre pirítjuk. A zellert és az angol zellert feldarabo... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (3-4 személyre):
50 dkg alma
30 dkg zeller
5 dkg dióbél
1/2 citrom
2 dl joghurt
1 evőkanál majonéz
zellerlevél
köménymag
őrölt bors
A megtisztított almát és zellert gyaluld vékony csíkokra, keverd össze és hintsd meg néhány csepp citromlével. A joghurtot keverd össze a majonézzel, az apróra vágott dióval, fűszerezd köménn... |
|
|
|
|
|
|
|
Vadas marhaszelet zsemlegombóccal
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg vegyes leveszöldség (répa, zöldség, karalábé, zeller)
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
60 dkg stefánia (fartő, hátszín)
4+2 evőkanál olaj
1 babérlevél
1 csipet szárított kakukkfű
1 dl száraz, testes vörösbor
2 evőkanál liszt
1 evőkanál cukor
3+1 dl... |
|
|
|
|
|